joffe

Direktlänk till inlägg 20 februari 2014

V. 32!

Av joffe - 20 februari 2014 08:28

I tisdags gick vi in i v 32 och nu känner jag att det börjar närma sig och jag känner dessutom att jag är ganska oförberedd inför förlossning. Jag har noll koll på profylax och div bedövningsmöjlighetet, så på nästa BM-besök ska jag se till att underrätta mig lite i frågorna. Ska dessutom låna lillasysters avslappningsskivor som hon var mkt hjälpt av vid sina förlossningar.
I övrigt mår jag hyfsat. Det vanliga tjafset med astman och flåset är oförändrat - jag orkar inte mycket! Utöver det fick jag igårförmiddags nån släng av extrem kallsvettning och olustkänsla, nästan svimfärdig. Det varade nån halvtimme eller så. Efter lite analyserande kom vi fram till att det kanske var bebisen som tryckte på nåt i kroppen som orsakade detta. Det kan även vara nån varningsklocka att jag överansträngt mig eftersom jag HAR lite svårt att bara sitta och glo. Det har varit mycket som hänt de senaste veckorna både fysiskt och psykiskt och det kan ju ta ut sin rätt till slut.
Men oavsett så mådde jag sen bättre igen resten av dagen så det var ju skönt! Ungen i magen lever runt rejält med jämna mellanrum, det boxar som 17 ibland. Rätt häftig och skum känsla! Jag sover helt ok på nätterna. Vaknar mycket pga av div fogvärk o lite halsbränna men somnar om snabbt igen. Antar att jag har en rätt normal graviditet!

Igår köpte vi ett par hyllor med trådbackar som jag ska försöka montera ihop idag. Vi ska ha dem i våra klädkammare. Orkar jag ska jag masa upp dammsugaren till övervåningen och göra ett svep med den där. Dessutom har jag tänkt pyssla ihop ett litet flaggspel till bebis/gästrummet så det tänkte jag också börja med!

Följande färger ska användas och så ska jag hitta några mönstrade också. Vi får se hur långt jag kommer innan jag tröttnat. Jag och pyssla... Nja.

 
 
Ingen bild

angelica

20 februari 2014 12:30

Hej kusin!!!
Kanske var lite vena cava-syndrom?? att bäbisen trycker på vena cava, då blir man illamående och dålig - brukar gå över om man lägger sig på vänster sida har jag hört, för då får vena cava mer plats :o) Synd att vi inte bor lite närmre, för då hade du kunnat låna min profylax-dvd, den hade jag mycket hjälp av när jag fick Jonatan....jag beställde den på nätet, "innan du föder" heter den. Tips, om du inte får nåt bra insidertips från barnmorskan alltså ;o) kram kram!

joffe

20 februari 2014 13:35

Tack för tipset! Jo jag har läst om det där vena cava, men uppstår inte det när man ligger på rygg? Detta kom när jag var uppe o rörde på mig. Kanske kan komma ändå iofs! Skönt att det gick över snabbt iaf!

 
Ingen bild

angelica

20 februari 2014 13:46

jo det är när man ligger på rygg...kanske är hormoner i omlopp som gör dig illamående och konstig?!

joffe

20 februari 2014 13:58

Ja, eller så hade jag bara ätit nåt! Inte vet jag. Hoppas det inte kommer fler ggr så är jag nöjd! :)

 
Ingen bild

Mi

20 februari 2014 21:48

Har du inte besvär av att gå upp och kissa stup i kvarten?! Det hade jag! Spännande att se nästa vecka om bebbe tar vänt sig också. Den är kanske redan i startposition!!

joffe

20 februari 2014 22:30

Jo jag är uppe och kissar nån gång mitt i natten samt tidigt på morgonen, andra gången har jag hållit mig läääänge, men jag drar mig för att gå upp för då blir jag pigg sen somnar jag inte om.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av joffe - 8 oktober 2014 00:02

Samtliga väggar i vårt hem är målade vitt, förutom en vägg i vårt sovrum som vi verkligen gick wild 'n crazy på och målade ljust blågrå. Nu när vi "boat in oss lite" så känner man att lite mer färg här och var faktiskt är ganska trevligt. Vi kontakta...

Av joffe - 23 maj 2014 19:06

Lösenordet för att kunna läsa dolda inlägg är detsamma som jag skickade till er på Facebook när jag låste bloggen helt. Om någon glömt eller dyl så är det bara att lämna ett meddelande i nåt öppet inlägg så får ni lösenordet på nytt! ...

Av joffe - 18 maj 2014 10:24

När vi kom hem från bb förra lördagen möttes vi av en nybliven mormor och morfar, paket och blommor. Vi fick bland annat en yllefilt i bebisformat från Klippans yllefabrik, som bebisen sover på i vagnen. Den är riktigt mjuk och skön att ligga på ...

Av joffe - 16 maj 2014 15:09

Många fina presenter har vi och bebisen fått sen vi kom hem från bb och även innan! Paket på posten varje dag, man blir ju rejält bortskämd. Men det är lika kul och spännande varje gång! Lite bilder på en del av det vi fått: Paket från Line ...

Av joffe - 14 maj 2014 18:19

Vi har verkligen ingen stor trädgård vilket passar oss bra eftersom vi inte har några gröna fingrar eller är särskilt intresserade heller för den delen. Men fint vill man ju ändå ha fint på den lilla plätt man har, ellerhur, något som far min hörsamm...

Presentation

En blogg för uppdatering kring min flytt till Visby! Närmast till för att hålla familj och vänner informerade om vad som händer och sker! Välkommen!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards