joffe

Alla inlägg den 8 april 2014

Av joffe - 8 april 2014 14:13

Idag var sista besöket hos barnmorskan innan beräknat födelsedatum och hon kunde konstatera att ungen ÄNTLIGEN fixerat sig! Vet inte varför jag varit så spänd över det, men jag har nog tänkt att så länge den är rörlig så kan den lägga sig i säte och då kan det bli både vändningsförsök och kejsarsnitt, vilket jag isåfall vill vara beredd på. Nu vet jag ju att så kan bli fallet ändå, för att den är fixerad är ju ingen garanti för att den inte KAN snurra runt, men risken minskar ju!
Nåja, allt annat såg också bra ut. SF-kurvan hade äntligen ökat lite och ligger nu på 34. Hjärtslagens genomsnitt ligger vid dagens mätning på 130.
Igår var jag på utb; "Inför förlossningen", vilket var väldigt bra! Fick lite fördjupade kunskaper kring smärtlindring, värkfaserna och allmänt hur det funkar på förlossningen. Det finns både för o nackdelar såklart med att föda på ett mindre sjukhus och dessutom på en ö. Samma specialistresurser finns ju inte vilket innebär att om nåt går fel så blir det ambulansflyg/helikopter till Linköping eller Huddinge. Fördelarna känns ändå fler, har pratat med flera olika som fött här och alla är väldigt nöjda med personalen och mottagandet. Man får komma in i god tid om man känner sig orolig, man får i princip alltid eget rum, Lina vår mäklare som ska ha en månad efter oss liknade det vid en hotellvistelse för att man blir så omhändertagen! Efteråt får man stanna i princip så länge man vill dessutom. Såklart att det är skillnad från de stora sjukhusen i storstäderna för där är ju ett helt annat tryck på vårdplatserna, lite orättvist egentligen för sånt ska ju inte behöva spela nån roll. Nog om det!
Bb-väskan packades idag, i princip allt är klart för nedkomst så den här lill* ungen får gärna titta ut nu! Till och med namn är vi någorlunda överens om äntligen, men vi håller nog på dem ett tag till. ;)

Presentation

En blogg för uppdatering kring min flytt till Visby! Närmast till för att hålla familj och vänner informerade om vad som händer och sker! Välkommen!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards